ارائه خدمات مالیاتی

کلیه مودیان و مشمولان قانون مالیات های مستقیم باید در زمان های مقرر اظهارنامه مالیاتی خود را تنظیم کرده و به همراه کلیه اسناد و مدارک مالی خود به سازمان امور مالیاتی تحویل نمایند مودیان باید در این مدارک حتما دفاتر قانونی خود را که شامل دفتر روزنامه ، دفتر کل ، دفتر دارایی و سایر دفاتر قانونی دیگر است را به درستی تنظیم کرده و بدون هیچگونه ایراد و اشکال ارائه کنند .

تحریر دفاتر قانونی باید از اصول و قواعد خاصی پیروی کرده و شرایط تعیین شده توسط سازمان امور مالیاتی را داشته باشد تا رد نگردیده و مودیان را دچار دردسر جرایم مالیاتی نکند . به همین منظور مودیان محترم باید در تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی و دفاتر قانونی خود دقت کافی را به خرج دهند و برای تحریر آنها از افراد آموزش دیده و با تجربه کمک گرفته و یا با موسسات مالی و حسابداری در خصوص این خدمات مالیاتی مشورت نمایند .

ثبت نام ، تنظیم اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده

مالیات بر ارزش افزوده مالیاتی است که در طول چند سال گذشته به قوانین مالیاتی اضافه شده و مودیان موظف هستند که آن را به سازمان امور مالیاتی پرداخت نمایند . مودیان این مالیات در واقع همه مصرف کنندکان کالاها و خدمات می باشند . مصرف کننده می تواند مصرف کننده اولیه ، بینابینی و یا مصرف کننده نهایی باشد .

هر کالایی که تولید میشود در هر مرحله تولید به ارزش آن افزوده میشود و در زمان انتقال به مصرف کننده بعدی باید مالیات ان توسط خریدار پرداخت شده و فروشنده هم در هر دوره سه ماهه اقدام به پرداخت این مالیات به سازمان امور مالیاتی نماید . که در صورت عدم پرداخت آن مشمول جرایم سنگین میشود ضمن اینکه فروشنده باید گزارش خرید و فروش های خود را هم به همراه مبلغ ارزش افزوده تا ۱۵ روز بعد از پایان هر فصل اعلام نماید .

تهیه و تنظیم این اظهارنامه و گزارش مربوط به خرید و فروش ها باید با دقت و صداقت صورت گرفته تا مشمول جریمه نگردد .

خدمات مالیاتی : دریافت گواهینامه ارزش افزوده

این گواهینامه به گواهینامه ثبت نام ارزش افزوده معروف بوده که دریافت کنندگان مالیات بر ارزش افزوده باید این گواهینامه را داشته باشند . نحوه گرفتن این گواهینامه به صورتی است که بعد از ثبت نام نهایی و ارائه اظهارنامه سه ماهه مالیات بر ارزش افزوده باید نامه ای به سازمان امور مالیاتی تنظیم شده و در آن درخواست دریافت گواهینامه ذکر گردد .

سازمان امور مالیاتی بعد بررسی اسناد و نامه ارسال شده در صورت عدم وجود نقص گواهینامه ۶ ماهه صادر کرده که باید بعد از پایان ۶ ماه دوباره تمدید گردد . بدون داشتن این گواهینامه دریافت هر گونه مالیات بر ارزش افزوده غیر قانونی بوده و مشمول جریمه می گردد . برای همین مودیان باید مراقب تمدید گواهینامه ارزش افزوده خود بوده چرا که تاخیر در تمدید ان می تواند کلیه فعالیت ها و مراودات مالی آنها را دچار اخلال کرده و دردسرهایی برای آنها بوجود اورد .

مشاوره از جمله خدمات مالیاتی

  •  مشاوره مالیاتی در خصوص مالیات عملکرد شرکتها، مالیات تکلیفی، ارزش افزوده

پرداخت مالیات یکی از مهمترین مسایل مربوط به امور مالی شرکتها و موسسات و بنگاههای اقتصادی بوده و کمترین تخلف و پنهان کاری می تواند جرایم سنگینی را در پی داشته باشد .

ضمن انکه تهیه و تنظیم اسناد و مدارک مربوط به این امور هم باید توسط افراد خبره و متخصص در این زمینه صورت گیرد . همه شرکتها حتی اگر واحد مالی جداگانه هم داشته باشند برای اگاهی از اخبار روز مالیاتی و بخشنامه جدید صادر شده و نحوه برخورد با جزییات قانونی امور مالیاتی می توانند از مشاورین خبره موسسات مالی وحسابداری بهره مند شوند .

خدمات مالیاتی : تهیه و تنظیم گزارشات فصلی

  • تنظیم گزارشات فصلی (خرید و فروش) ماده ۱۶۹ مکرر مالیاتهای مستقیم

طبق ماده ۱۶۹ مالیات های مستقیم مودیان موظف هستند علاوه بر اینکه اقدام به دریافت کد اقتصادی نمایند در پایان هر فصل فهرست معاملات خود را هم به سازمان امور مالیاتی ارائه کرده و کلیه معاملات خود را به صورت شفاف در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دهند .

اگر اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول این قانون اقدام به دریافت کد اقتصادی نکرده و گزارشات فصلی خود را با کد اقتصادی دیگری به سازمان امور مالیاتی ارسال نمایند میزان ۱۰ درصد معاملات خود جریمه خواهند شد . گزراشات فصلی باید حداکثر ظرف مدت یک ماه در پایان هر فصل به سازمان امورمالیاتی ارسال گردد .

گزارشات خرید و فروش فصلی باید در فرمت مخصوص ارائه شده توسط سازمان امور مالیاتی ارائه گردد و جزییات آن به دقت تکمیل و تنظیم شود .

تنظیم گزارش مالیات حقوق پرسنل از جمله خدمات مالیاتی

امور اداری و پرسنلی در شرکت های کوچک و بزرگ یکی از بخش های مهم فعالیت های مالی و حسابداری بوده و باید مورد توجه دقیق قرار بگیرد . تنظیم قرارداد پرسنل مطابق با قانون ، نحوه پرداخت حقوق و مزایا ، محاسبه کسورات قانونی آنها از جمله مالیات ، بیمه و غیره بخشی از امور اداری و پرسنلی شرکتها می تواند باشد .

شرکتها ، صاحبان کسب و کار و بنگاههای اقتصادی بایستی قبل از پرداخت حقوق و دستمزد پرسنل خود کلیه کسورات قانونی آن را محاسبه کرده و ان را به حساب سازمان های ذیربط واریز نمایند . محاسبه مالیات بر حقوق پرسنل بر اساس بخشنامه ها و قوانینی است که به صورت سالانه تغییر می کند و باید بر طبق درصد های تعیین شده محاسبه و از حقوق پرسنل کسر گردد .

شرکت ها و موسسات اقتصادی باید از جزییات قوانین مالیاتی مطلع بوده و اخبار جدید مربوط به ان را پیگیری کنند و مطابق با قوانین جدید به  امور مالیاتی خود رسیدگی نمایند .